Karácsonyi Ünnepi Hetek Szegeden

Szeged, a napfény városa, november 24-én felölti ünnepi fényeit, melyekben december 24. napjáig gyönyörködhetünk. A Karácsonyi Ünnepi Heteknek idén is a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics tér ad otthont. Mindennap különféle programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, kikapcsolódási lehetőséget és közös hangolódást biztosítva a közeledő ünnepekre.

IMG_9673

A Dóm téren találhatjuk meg a kézműves adventi kirakodóvásárt, az Adventi Csokoládé Manufaktúrát, és ne féljünk elveszni Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusában sem! Először érkezik Szegedre a Bogyó és Babóca-kiállítás, két év kihagyás után pedig ismét tanúi lehetünk egy igazán extrém Jégszobrász Látványshow-nak. Az elmúlt időszakban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fényfestést is megtekinthetjük Szegeden, ezúttal a fogadalmi templom falait színezik be különböző fényekkel.

IMG_9476

A templom előtt kap ismét helyet a város óriási adventi koszorúja, melyen a gyertyákat vasárnaponként öt órakor gyújtják meg közösen a város lakói. A Széchenyi tér ismét megtelik a jól ismert faházikókkal, melyek forralt borral, különböző ital- és kulináris különlegességekkel várják a látogatókat. Ha nincs még ajándékötletünk szeretteinknek, inspirálódhatunk a kézművesportékák között. Az Angyalvárban Szeged óriás építőkockáival játszhatnak a legkisebbek, illetve Szeged Nagy Mesekönyve sem maradhat ki a sorból. A Szegedi Téli Játékok óriási LED-falán pedig a virtuális sportokat kedvelők mérhetik össze tudásukat, és természetesen idén is keresik Szeged legfinomabb mézeskalácsát a Szegedi Mézeskalács Készítő Versenyen. A Dugonics térre pedig érkezik a hatméteres világító csodaszarvas, hogy ismét elfoglalja jól megszokott helyét.

Karacsonyi_vasar2

A december 2-i, 9-i és 16-i adventi séták alkalmával felfedezhetjük Szeged csodásan kivilágított palotáit, miközben az ünnepi lámpafüzérek és díszek alatt sétálva magunkba szívhatjuk a sült gesztenye és a forralt bor illatát. A séta végén Magyarország legszebb terén a Dóm téri kavalkádba csöppenünk bele.

IMG_9568

Az ünnepi hangulatra való tekintettel útnak indul a Szegedi Városnéző Kisvonat Mikulás-járata december első két hétvégéjén 10, 14 és 18 óra között félóránkénti indulással. Indulás és érkezés a Dóm térről (Apáthy István utca sarkától).

Szombatonként az Alsóvárosi Napsugaras Tájházban hangolódhatunk az adventre különböző kézműves-foglalkozások keretében.

A decemberi hónap is bővelkedik kulturális programokban. A Szegedi Nemzeti Színházban fellép a L’art pour l’art társulat, a 100 Tagú Cigányzenekar, és Pindroch Csaba egyszemélyes komédiájára is válthatunk jegyet. Az IH Rendezvényközpontban pedig a következő előadók koncertjeit hallgathatjuk meg: Quimby, Besh o droM, Szentpéteri Csilla, Ray Cooney: A miniszter félrelép c. bohózat, Majdnem Valaki – Udvaros Dorottya estje.

Karacsonyi_Vasar

Az óévet idén is fergeteges hangulatú utcabál és koncertek zárják a Széchenyi téren, tűzijátékkal megfűszerezve.

Információ:
Tourinform Szeged
Tel.: 62/488-690
www.szegedtourism.hu

The post Karácsonyi Ünnepi Hetek Szegeden appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás

Forrás