Egy 27 évesen, rákban elhunyt nő fontos üzenete

Különös dolog 26 évesen felfogni saját halandóságodat. Olyasmi ez, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Csak peregnek a napok, és azt hiszed, hogy mindig jön még több nap. Aztán megtörténik az, amire nem számítottál. Mindig úgy képzeltem, hogy majd megöregszem, ráncos leszek és ősz – leginkább a gyönyörű családom miatt (rengeteg gyerekkel), amelyet életem szerelmével alapítottunk volna. Annyira szeretném mindezt, hogy szinte már fáj.

Ez a helyzet az élettel: törékeny, drága, kiszámíthatatlan. Minden nap ajándék, nem pedig elidegeníthetetlen jog.

Most 27 éves vagyok. Nem akarok elmenni. Szeretem az életem. Boldog vagyok, és ezt a szeretteimnek köszönhetem. De nem én irányítok.

Légy hálás minden fájdalommentes napért – de még azokért a napokért is, amikor kevésbé jól érzed magad a nátha, egy meghúzódott hát vagy kificamodott boka miatt. Fogadd el ezeket a dolgokat, és örülj, hogy nem életveszélyes, és hogy meg fogsz gyógyulni.

Kevesebb nyafogás, emberek! És segítsetek egymásnak többet!

Adni, adni, adni. Nagyon igaz, hogy boldogabb leszel, ha másokért teszel meg valamit, mintha magadért tetted volna. Bár többször tettem volna így. Mióta beteg vagyok, a legcsodálatosabb, nagylelkű és kedves emberekkel találkoztam, rengeteg szeretetteljes szót és támogatást kaptam a családomtól, barátoktól és idegenektől – sokkal többet, mint amennyit valaha is visszaadhatnék. Ezt sosem fogom elfelejteni, és örökre hálás leszek ezeknek az embereknek.

Költsd a pénzed élményekre.

Vagy legalábbis ne hagyj ki élményeket azért, mert tárgyakra költötted a pénzedet. Menj el arra a kirándulásra a tengerpartra, amit halogatsz egy ideje. Ásd bele a lábujjaidat a homokba, és nedvesítsd meg sós vízzel az arcodat. Kerülj közel a természethez.

Próbáld meg csak élvezni és megélni a pillanatot ahelyett, hogy a telefonoddal rögzítenéd. Az életet nem képernyőn keresztül kell élni, és nem is arról szól, hogy a legjobb beállításból fotózd le. Élvezzétek azt a rohadt pillanatot, emberek! És ne valaki más számára próbáljátok rögzíteni.

Néha kelj fel korán, és hallgasd a madarak csiripelését, miközben a napfelkeltét nézed.

Hallgass zenét, de tényleg figyelj oda. A zene terápia. A régi zene a legjobb.

Szeretgesd meg a kutyádat. Azt hiszem, ha nem leszek, ez nagyon fog hiányozni.

Tedd le a telefonodat és beszélgess a barátaiddal. Jól vannak?

Utazz, ha szeretnél. Ne utazz, ha nem ez a vágyad.

Dolgozz az életért, de ne a munkádért élj.

Komolyan, csináld azt, amitől boldognak érzed magad.

Edd meg azt a sütit, és ne legyen bűntudatod.

Mondj nemet azokra a dolgokra, amiket nem szeretnél.

Ne hagyd magad befolyásolni azzal, hogy mások szerint milyen a kielégítő élet. Ha egy átlagos életet szeretnél, az is teljesen rendben van.

Minden adandó alkalommal mondd meg a szeretteidnek, mennyire fontosak neked, és tiszta szívedből szeresd őket.

És ne feledd, hogy ha valami nem jó neked, akkor megvan az erőd, hogy változtass rajta, legyen az akár munka, szerelem, vagy akármi más. Légy elég erős a változáshoz. Nem tudod, mennyi időd van a földön, úgyhogy ne töltsd úgy, hogy közben rosszul érzed magad. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de attól még igaz.

A teljes levelet elolvashatod az alábbi linken.

 

Forrás: Fontos üzenetet hagyott hátra egy 27 évesen, rákban meghalt nő | 24.hu

Forrás